Spoedincasso

Urgente situatie

Invordering van een geldvordering is soms zeer urgent. U krijgt signalen dat uw niet-betalende klant meerdere schuldeisers heeft en bezig is om zijn vermogen weg te sluizen. Of u verneemt dat uw opdrachtgever andere uitgaven wel doet, terwijl uw openstaande vordering nog steeds niet is betaald. Kortom, u heeft gegronde twijfel over zijn goede intenties en uw geduld is op. Dan moet u snel handelen om niet met lege handen achter te blijven. Maar ook als u op korte termijn over extra liquiditeit wilt beschikken, is spoed-invordering een dienst waarvan u gebruik kunt maken.

Direct dwangmiddelen bij spoedopdrachten

Incasso kort geding

Bij een spoedincasso zorgen wij ervoor dat uw schuldenaar wordt gedwongen om per direct te betalen. Anders dan reguliere incassobureaus doen, starten we bij spoedeisende gevallen niet eerst met een minnelijke fase (brieven, e-mails, telefoongesprekken). Meestal heeft u die acties zelf ook al uitgevoerd. Daar komt bij dat een minnelijke fase tijd kost en bij spoedeisende gevallen is dat te riskant. In dat geval is een incasso kort geding een effectief dwangmiddel. Uw zaak komt dan op zeer korte termijn voor de rechter die al na veertien dagen uitspraak doet. Niet zelden wordt al betaald vóór de mondelinge behandeling van het kort geding. Kortom, een zeer doeltreffende invorderingsmethode. Uw klant krijgt niet alleen het bevel om per omgaande te betalen, maar wij kunnen dat vervolgens ook daadwerkelijk afdwingen.

Conservatoir beslag

Een tweede optie bij spoedincasso is het direct leggen van beslag, onder meer als er grote financiële belangen op het spel staan. Deze beslagvorm heet conservatoir beslag en wordt vooraf niet aan de schuldenaar meegedeeld. Normaliter is eerst de gerechtelijke fase en daarna de executiefase (‘executoriaal beslag’). Bij conservatoir beslag is de route juist andersom: als eerste actie wordt vanuit het niets beslag gelegd en pas daarna wordt onmiddellijk de procedure (bijv. incasso kort geding) gestart. De invordering van uw geld verloopt daardoor nóg sneller en effectiever.

Wij nemen de hele procedure uit handen en staan direct voor u klaar om deze spoedopdracht met voorrang te behandelen. Informeer gerust over de voorwaarden.

Meer weten over beslaglegging? Lees hier verder

Behoefte aan spoedincasso?

Neem contact op!