Incasso

Minnelijke of gerechtelijke incasso

Heeft u een slecht betalende klant? Wij behandelen uw opdracht op basis van No Cure No Pay. U kunt kiezen voor ‘incasso op maat’: minnelijke incasso, gerechtelijke incasso of spoed-incasso. Als uw incasso opdracht grote spoed heeft en u direct dwangmiddelen wilt inzetten, bent u bij ons aan goede adres. We kunnen namelijk verder gaan dan reguliere incassobureaus. Lees dan nu direct verder bij spoedincasso.

Maatwerk in de minnelijke fase: hoe?

U heeft een openstaande rekening en die moet worden betaald. Uw klant is het eens met betaling, maar betaalt “gewoon” niet. Of hij doet toezeggingen, maar komt die niet na. Ook bij deze incasso opdrachten leveren wij volkomen maatwerk. Dat betekent dat wij in de communicatie naar de debiteur altijd uitgaan van de specifieke situatie en géén modelbrieven gebruiken. Onze ervaring is dat een debiteur zich alleen aangesproken voelt als je hem of haar persoonlijk benadert. We schrijven niet alleen brieven, maar versturen ook WhatsApp-berichten (zeer effectief), we bellen, brengen bedrijfsbezoeken en voeren zo de druk maximaal op.

Geen vertragingstactieken

Wij beoordelen vóóraf welke actie de meeste kans op succes geeft, altijd in nauw overleg met u. We gaan door tot uw debiteur heeft betaald en vertragingstactieken worden niet geaccepteerd. Deze gecombineerde benadering garandeert een slagingspercentage dat hoger is dan gemiddeld.

Eerst een haalbaarheidsonderzoek

Voordat wij overgaan tot incasso voeren wij altijd eerst een, gratis, haalbaarheidsonderzoek uit. Zo kan het zijn dat een bedrag niet te innen is, bijvoorbeeld vanwege een faillissement. Soms weten we uit de praktijk dat er bij een debiteur aantoonbaar geen mogelijkheden zijn om de factuur te innen. Als duidelijk is dat u in uw recht staat, komen we in actie. We leggen contact met de debiteur en proberen in goed overleg te komen tot een oplossing. In het uiterste geval nemen we dwangmaatregelen. Dat kan ook direct, maar alleen in geval van een spoedincasso. Vanzelfsprekend in goed overleg met u. Is uw klant het niet eens met een factuur? Of wordt de incasso wel erg complex? Dan schakelen we direct over naar juridische incasso: incasso door een gespecialiseerde jurist (voormalig advocaat), die voor u de gehele gerechtelijke procedure kan voeren tegen scherpe tarieven.

Wilt u zélf een factuur niet betalen?

Bent u het niet eens met een factuur van uw leverancier of uw dienstverlener? Ook dan kunnen wij u bijstaan. Wij treden dan namens u op als schuldenaar.

Behoefte aan een goed incassobureau?

Neem contact op!